maanantai 21. joulukuuta 2015

Kasperi ja koirat

Kaksi viikkoa takaperin oltiin anoppilassa
ja niin oli koiratkin

Nyt päästiin sitten testaamaan playpen,
joka saatiin vihdoin ja viimein!


Lyötiin sitten häkki lattialle ja näätä sisään. Koirat tulivat, kuten ennenkin, uteliaina katsomaan ja ihmettelemään. Nuppu, eli ylemmässä kuvassa vasemmalla, on hieman pelokkaampi näätää kohtaan. Se seurasi näätää oikeastaan koko sen ajan kun se oli playpenissä. Ei kuitenkaan annettu sen "kytätä" tai "vaania" vaan aina keskeytettiin jos alkoi jännittymään. Muutamassa tunnissa koira sitten rauhoittuikin ja lähinnä seuraili näädän menoa. Toisinaan uteliaisuuden voittaessa, mentyään lähemmäs haistelemaan ja näädän lähestyttyä piti syöksyä karkuun. Kahdesti taisi jopa enemmänkin hyökätä kohti, josta sai heti palautetta. Tämän kokemuksen myötä en usko että tulemme koskaan päästämään näitä vapaana samaan tilaan. Eikä siihen sinänsä ole tarvettakaan, olisi vain ollut helpompaa jos olisivat tulleet hyvin toimeen. 

Milli kävi ihan näädän luona häkissä (häkin ovi auki ja Nuppu ulkona) ja antoi Kasperin haistella. Milli siis muutenkin tullut paremmin toimeen. Ja kasperikin malttoi olla nätisti ku vahdin silmäkovana ettei näykkäse..

Ainoa että Millin liikuttua läheisellä tuolilla olevan herkun luo ja näädän lähdettyä perään, en ehtinyt kunnolla väliin vaan Kasperi oli sukeltamassa Millin mahan alle,nii nappasin kiinni ja nostin pois päin, nii Kasperi yritti napata Milliä ja ehti varmaa muutaman karvan saada suuhunsa, josta Milli säikähti ja rähähti. Ei kuitenkaan poistunut vaan katseli lähinnä loukkaantuneena ja näätäki jäi makaamaan syliin.

Ehkä tästä pikkuhiljaa yhteisessä tilassa oleminen rentoutuu. Ja toivon et Millin ja Kassun tutustuminen jatkuu, koska Milli kuitenkin aina haluaa Kasperin luo tulla ja mielellään ees vaa istuu samassa huoneessa sen kanssa, vaikka sitten sängyllä turvassa. Ja pidetään Kasperia alakerrassa playpenissä vain jos on pakko. Eli jos se muussa tapauksessa joutuisi koko päivän olemaan yksin yläkerran huoneessa. Onneksi sillä on kuitenkin koko huone käytettävissä siellä, eikä ole siis suurta hätää sen pärjäämisestä kun saa vapaasti liikkua.Sitten taas ulkoiltiin!Tutkittavia puskia riittää


Valkea maa ja valkea näätä!
Yllättäen takapihalla kaivosta kuulunut liplatus
kiinnitti huomion ja pitihän asia tarkistaa!


Siinä sitten Kassuki heltyi ja antaa muiskautti suukkoja!


Rakkaus ♥


Ps. Eteiseen asetettu "hiekkalaatikko" on jopa toiminut. Kasperi yrittää ainakin n. puolet kerroista peruuttaa laatikkoon ja puolet kerroista pyllistää sen suuntaan. Tää on vähentäny siivoamista n. 80% ku ehditään joko avustaa se lootaan asti tai se on sit siellä ite kokonaan. Aivan mahtavaa!

2. mainitsemisen arvoinen asia on vielä se, että kiima alkaa lähestyä. Kasperille on ilmestyny toinen kiveksistä. Niin, toinen. Ja toistahan ei näy. Odotellaan josko tulisi ja katellaa mitä sitten jos ei tuu, tarviiko tehdä kummempia. Mitää erikoista käytöstä ei oo vielä tullut. Katsotaan sitten kevään puolella kun kiima iskee kunnolla päälle!

3 kommenttia:

 1. Hei! Ihana lukea täältä bloginkin puolelta teidän kuulumisia :)
  Just kun playpenejä tuli myytiin, ja olin saanut kasattua mun viritelmät osittain, niin mietin et olisi varmasti vähemmän hermoja raastavaa vain ostaa valmis playpen :D. Saa nähä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kommentti on jäänyt täysin huomiotta, kun ei ole niiden tarkastus päällä. Kiva että oot löytäny meidän blogiin. Täällä vähän laajemmin yritän arkea kuvailla! :)
   Ja kyllähän se playpen tosi kätevä on. Vaikkakin kallis. Joku oli petenkoiratarvikkeesta ostanu lähes identtisen, mutta halvemmalla. Kantsii tsekata!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista