perjantai 29. joulukuuta 2017

Eläinlääkäri kulut osa 3

5.7. Rokotukset 126,55€
Kasperille, Jesperille ja Joonatanille penikkatautirokotus joukkorokotuksessa

3.8. Joonatanin nielun voimakas turvotus, päivystyskäynti 221,01€
Joonatanin kurkku turvonnut voimakkaasti, nieleskellyt epätavanomaisen paljon. Kurkussa valkoinen pieni "kolmion" mallinen näky. Epäily vierasesineestä kurkussa. Päivystyksessä perustarkastus: silmät, korvat ok. Hampaissa hieman hammaskiveä. Kehotus poistattaa lähiaikoina (seurailtu tilannetta pidempään, sillä huomattu hammaskiveä kertyvän). Epiglottis turvoksissa. Seuranta ja aamulla ell jos tarvetta. Turvotus laskenut seuraavana päivänä.

22.8. Joonantanin nielunturvotus + verikoe, Jesper korvatulehdus 151,71€
Joonatanin nieluturvonnut uudestaan. Imusolmukkeet turvoksissa sekä harita-alueella, että nivusten seudulla. Kontrolli verikoe; verensokeri, proteiinit, maksa- ja munuaisarvot viitealueilla. Pienverenkuva lähetettiin labraan (tuloksissa vain hematokriitti lievästi koholla). Suurentuneiden imusolmukkeiden ja oireilun vuoksi lyhyt antibioottikuuri. Oireet helpottaneet viikon kuluessa.

Jesperillä korvien kutinaa ja lisääntynyttä raapimista. Korvissa paksua tummaa eritettä. Korvatippakuuri (antibiotti & kortisoni) 10vrk ja tehostettu korvahuuhtelu. Mikäli oireet uusii, uudelleen käynti.

23.10 Joonatanin laserhoito 100€
Joonatille 6krt laserhoitojakso heikentyneen kävelyn vuoksi. 23.10, 25.10, 27.10, 31.10, 3.11 ja 21.11

10.11 Joonatanin kurkun turvotus ja ientulehdus 67€
Eläinlääkärin tarkastus: kurkku turvonnut uudestaan. Kotona tarkistaessa tilannetta huomattu, että ien tulehtunut. Ell tarkastus tilanteen arvioimiseksi. Kehotus hampaan poistoon mahdollisimman pian. Reseptille varalta kipulääke ja antibiootti, jotka käyttöön vain jos tila huononee. Viikonlopun aikana annettu pieniä määriä kipulääkettä.

14.11 Joonatanin hampaiden hoito 208,50€
Hampaiden poisto ja puhdistus: Poistettiin 5 hammasta ja puhdistettiin hammaskivi nukutuksessa. Vasemman puolen alahampaan juuressa halkeama, joka ei näkynyt ulospäin. Useampi poskihammas todella huonossa kunnossa. Lisäksi yksi etuhammas, jonka tulehdus näkyvä. Antibiootti ja kipulääke kuuri. Jatkossa käytävä puhdistattamassa poistettujen hampaiden vastakappaleen niihin todennäköisesti kertyvän hammaskiven vuoksi.

(Huom! Kasperi ja Jesper saivat mahatautitartunnan Joonatanin hammaslääkäri reissun ajan hoitopaikasta ja se tarttui myös Joonataniin. Vatsaoireilu voimakkaimmillaan koko laumalla 16.-20.11. Helpotti kotihoidolla. Uusiutui useamman kerran n. viikon välein lievempänä, niin että parin päivän ajan uloste epänormaalia, mutta rauhoittui tukihoidolla.)

19.12. Jesperin korvatulehduksen uusiminen 82,51€
Korvanäyte; tulehdusta ja pieniä määriä hiivaa: korvatippakuuri. Jesperin korvaoireet palanneet muutaman edellis viikon aikana. Lisääntynyttä korvien raapimista ja paksua eritettä korvista viikottaisesta huuhtelusta huolimatta. Korvatippakuuri 10pvää ja tehostettu huuhtelu. Tulehdukset voivat uusia herkästi, jos korvan syvempiin osiin jää tulehdusta aiheuttavaa eritettä.

20.12. Antibioottikuuri vatsatautiin kaikille 30,79€
Vatsatauti alkoi jälleen uudestaan, joten päädyttiin antibioottikuuriin kierteen katkaisemiseksi ja vatsataudin selättämiseksi, kun kotihoidolla ei poistunut. Kuurin saimme onneksi puhelinreseptillä, sillä oireet olivat selkeät ja fretti, jolta tauti tarttunut hoidettu samalla tavalla ja sillä parantunut.

30.11. Joonatanille laserhoitolaita Handy Cure 355,89€
Joonatanin jatkuvasti heikentyvän takapään vuoksi päädyttiin ostamaan oma laserhoitolaite. Laserhoitolaitetta käytetty aluksi tiheämmin, nyt lähinnä aina pienenkään takauman huomatessamme tai voimakkaamman rasituksen jälkeen (esim. pitempi lenkki). Joonatanin terveydentila ollut hyvin ailahtelevaa ja jokainen sairastelu heikentänyt aina kropan käyttöä, joka näkyy nopeasti takapään huonontumisena. Laserhoidolla selkeästi positiviisia vaikutuksia. Hyvänä pohjana tähän AlmaVetissä otettu 6 kerran sarja tehokkaammalla laserhoitolaitteella. Tavoitteena säännöllinen laserhoito, jotta takapää vahvistuisi luonnollisen liikkumisen avulla ja tarvetta laserille ei enää olisi yhtä aktiivisesti. Nyt käytössä viikottain. Kulut kuuluvat olennaisesti ell kuluihin, sillä omalla laitteella säästämme kuluissa pidemällä aika välillä.

Huom.
5.6.2017 Osmon ruumiinavaus n. 130€
Osmon tulokset valmistuivat 5.6. Tutkimustuloksia olen avannut paremmin kokonaan omassa postauksessa "Osmon tutkimustulokset, DIM?" joka ilmestyy myöhemmin.

Kulut yhteensä 1473,96€

Tämän postauksen kulut ovat kesäkuulta tämän vuoden loppuun. Sisältäen 3 fretin rokotukset, Osmon ruumiinavauksen, Jesperin korvaoireilut, antibioottikuuri vatsatautiin ja sitten lähinnä Joonatanin nielun/suun/hampaiden ongelmat/tutkimukset/hoidot sekä laser hoidot ja laite.

Ensimmäisen postauksen kulut olivat 1196,64€, jossa siis mm. Kasperin allergian tutkimukset, kaikkien implantoinnit ja rokotukset, Jesperin kurkun paise sekä tämän vuoden keväältä Joonatanin suolitukos epäilyn tutkiminen.
Seuraava satsi oli 980,64€, jossa lähinnä Joonatanin halvaantumisen myötä tehdyt tutkimukset ja hoidot, Osmon eläinlääkäri käynnit ja lopetus. Osmon aiempi omistaja maksoi tuhkauskulut jotka taisivat olla n. 100€ luokkaa.

Näin ollen parissa vuodessa on kaiken kaikkiaan mennyt eläinlääkärikuluiksi laskettaviin: 3651,24€
Olemme kokeneet paljon. Joskus tuntuu, että ehkä jopa enemmän, kuin mitä tällaiselle 3 fretin (+ rakkaan Osmon ♥) laumalle voisi kuvitella. Etenkin Joonatan on saanut osakseen mielettömän paljon. Hieman mietityttää, mistä kaikki johtuu ja niinköhän tässä oli vielä kaikki. Silti haluaisin tulevaa vuotta kohti lähteä edes jokseenkin luottavaisin mielin. Että josko nyt olisi suurimmat haasteet nyt hetkeksi selätetty.
Vaan totuus on se, että pojat senkun kuin vanhenee ja muutamassa vuodessa on oletettavasti edessä pikkuhiljaa jälleen haasteita. Vähintään hammaskiven poistoja (toivottavasti ei enää yhtään hampaan poistoa), enkä usko että meitä vaivanneilta korvatulehduksilta vältyttäisiin, saatika ihmeellisesti kadonneelta Kasperin ihottumalta. Puhumattakaan kaikista niistä muista ei toivottavista terveydellisistä haasteista, joita fretin omistajat joutuvat kohtaamaan.

Siltikään en päivääkään vaihtaisi. 
Ne on mun perhe yhdessä mun mieheni kanssa. ♥ Minun rakkaat lapseni ♥

Ja mies joka tunnollisesti roikottelee karvapötköjä sen sadannen kerran, jotta saatais ees muutama säädyllinen kuva silloin tällöin. Ja vaikka aina tekeekin poseeratessa kaiken aina väärin ja huonosti (hihna näkyy kuvassa, älä roikota tollee, yritä saada se kattoo tänne, äh ei noin!) Kuvat on otettu väärin (huono kuva kulma, fretti ei oo keskellä kuvaa tai ei kato kameraan, heilahtanu, ei oo tarkentanu jne..), jos erehtyy toiselle puolelle kameraa suostumaan.
Mutta joka yhtälailla on valmis tekemään kaikkensa meidän limusiinimarsujen eteen. Nurisematta siivoaa poikien jäljet, hoitaa ja leikittää. Herää yöllä kellon soittoon parin tunnin välein antamaan ruiskulla vettä, jos pojat sairastaa. Valittamatta maksaa eläinlääkärilaskut yhdessä mun kanssa ja on valmis teetättämään tutkimuksia ja ottamaan hoitoja, jos se edes auttaa parantumisessa. Parhaimmillaan tonkii ja analysoi kakkalaatikon antimia, jos pitää arvioida missä vaiheessa mahataudin paraneminen on menossa.. Ja istuu hiljaa paikallaan tyytyväinen ilme kasvoillaan, kun joku pojista nukahtaa syliin ♥


Yhdessä eteenpäin ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti