maanantai 17. elokuuta 2015

Odottavan aika on pitkä

Ollaan edellisen postauksen jälkeen juteltu kasvattajan kanssa, joka onneksemme totesi, että näätämme kunto on kohentunut ja hän selviää. Joudumme kuitenkin odottelemaan, milloin näätä pääsee lääkärille, jossa toivon mukaan selviää, että kaikki on 100% kunnossa, eikä mahatauti ole tehnyt tuhoa kropassa. Kasvattaja arveli, että menee ainakin n. 14 päivää. Rakkaan lapsemme kun piti saapua viime viikon perjantaina.

Saimme muutaman kuvan fb:ssä,
mutta kuvat otettu puhelimella, 
joten laatu on kärsinyt pahoin

Nyt kun näädän tulo lykkääntyi, olemme joutuneet käymään läpi erilaisia tunteita. Toki ensimmäisenä harmitus, toisena huoli. Mutta myös hieman pettymystä ja pelkoa. Entä jos emme saakkaan näätää? Kuinka kauan toipuminen voi kestää?
Ainakin olemme saaneet ns. uuden mahdollisuuden pohtia tätä hankintaa. Ja päädymme silti uudestaan ja uudestaan vaihtoehtoon kyllä. Kyllä, me haluamme juuri sellaisen vinkeän riiviön, kuin mitä keskustelupalstoilla kauhistellaan. Olemme nyt yli kuukauden ajan järjestelleet elämäämme ja asuntoamme tätä näätälasta varten.

Itse olen huomannut huokailevani enemmän. Oon raastavaa nähdä häkki, täysin sisustettuna, lelut valmiina, kun tiedän että odotusaika on pitkä. Ja edelleen voi olla mahdollista ettei koko näätää tule. Elämme toki aikaa jonka voisi nimetä "ennen kuin se tulee". Olemme käyneet iltamissa ja valvoneet myöhään, olleet poissa kotoa, koska olemme varautuneet viettämään muutaman viikon tottuttelu ajan rauhassa lapsen kanssa kotona. Olemme valmistelleet läheisiämme tästä eläimestä. Vastanneet uteliaille, että mikäs eläin se oikein on ja mitä se tekee.


Olemme myös tuhlanneet pienen omaisuuden.
Viimeksi summa oli 815,33€. Siihen voi jo lisätä ainakin sahanpuruputken, jonka haimme
Puuilosta. 5m, 39,95€. Tokihan olemme jo näätäläisemme ilmoittaneet tammikuun näyttelyyn, joten näyttelymaksu 20€ lasketaan kuluihin.
Loppusumma siis ainakin 875,28 €

Suurimpana menoerä oli tuo häkki, joka oli huimat 273€ + 55€ anoppilan häkistä = 328€.
Lisäksi olen aika varma, että tuosta puuttuu muutama lisäramppi. Eli pelkkään häkkiin 350€
Olemme aika hyvin pitäneet kurissa "ylimääräisen hifistelyn". Eli leluja ei ole kuin muutama, yhteensä rahaa niihin mennyt n. 30€. Tokihan vähemmälläkin pärjäisi, eikä riippumatot, huovat, putket ym. ole pakollisia. Niihin päädyimme lähinnä lukemalla kokemuksia muilta. Tuntuvat olevan suosiossa, joten ne hankittiin. Tästähän sitten puuttuu vielä playpen, jonka yritän saada virosta, sekä eläimen hinta. Joten alkuperäinen hinta-arvio kuluista 1245€ ylittyy reippaasti. Siihen kun oli laskettu mukaan eka rokotus ja implantti. Emme myöskään ole ostanut vielä kaikkea kahteen kertaan, joten anoppilan päästä puuttuu vielä tavaraa.

Noh, vaikka rahaa on mennyt julmetusti, niin en silti malttaisi odottaa vauvan kotiin tuloa. Ja koska odottelu kestää, kunnes saamme tietoa milloin eläinlääkäri on tavattavissa, ei auta kuin odotella. Pohdiskella viime hetken hankintoja, odotella puhelin soittoa ja istua huokaillen. Mies on tässä suhteessa fiksumpi, kun sanoo vain, että eiköhän se sieltä pian tule, ja jatkaa hommiaan. Hänkin sitä kovasti odottaa, mutta ottaa odottelun iisisti. Mä kun voisin ottaa sen vauvan nyt vaikka heti tänne kiitos.

pikkuvaavi ♥

Odottelemisiin!

2 kommenttia:

 1. Voi miten kiva päästä seuraamaan uutta fretti blogia :) Olisiko mahdollista saada lukijapalkki sivuun, niin saisi liityttyä lukijaksi? :)

  http://friianblog.blogspot.fi/ / Näätäklaani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Lukija palkki on tosiaan jäänyt laittamatta kun pitkästä aikaa perustin blogia, enkä vielä ole saanut tätä täysin kasaan. Lisään sen tänään :) Kiva että löysit blogin ja täältä löytyy rosvokoplan pääjehun Kasperin kikkailut ja jekkuilut toivottavasti tiiviiseen tahtiin päiviteltynä.
   Sun blogia oonki alkanu jo seuraamaan, on mukavaa nähdä ja kuulla muiden näätäarkea :)

   Poista