torstai 2. maaliskuuta 2017

Eläinlääkäri kulut

Meillä on nyt ollut frettejä muutaman vuoden. Olen ottanut tunnollisesti talteen kaikki kuitit eläinlääkäri käynneiltä. Koska eläinlääkärillä ollaan käyty tässä muutaman kuukauden sisällä useasti, aloin miettimään, että paljonkos rahaa meillä siihen onkaan mennyt? Tämän postauksen tarkoituksena on siis kartoittaa kaikki eläinlääkäri kulut, sekä samalla kertoa mitä kaikkea eläinlääkäri käyntimme ovat sisältäneet. Kaikkia kuitteja ei varmaan ole tallella, esimerkiksi korvapunkkihäätöön tarkoitettu Strongholdin kuitti on mennyt roskiin. Tässä nyt kuitenkin karkeasti kunkin fretin kohdalta ell kulut!

Kasperi:

12.2.2016 Suprelorin implantti 9,4 mg, 190,29€

30.5.2016 Korva oireilun ja ihomuutosten tutkiminen 128,13€
Kasperi alkanut oirelemaan keväällä korviaan raapimalla. Lisäksi osassa kehoa karvattamonia alueita, joista nuollut/karvat poikki. Lisäksi oransseja länttejä ihottumaa. Korvanäytteessä reilusti kokkibakteeria, sekä korvat tulehtuneet. Korvatippakuuri (Canaural Vet) sekä korviin, että ihottuma kohtiin. Lisäksi korvahuuhde kuuri (Otoact).

6.7.2016 Penikkatautirokotus (joukkorokotus) 40€

16.8.2016 Korvaoireiden uusiminen 91,84€
Korvaoireet ja ihottuma uusineet. Ei tulehdusta korvissa. Ulkoloishäätö Stronghold (myös Joonatanille). Korvatippakuuri (Canaural Vet). Lisäksi korvahuuhtelun jatkaminen kerran viikossa kuukauden ajan (Otoact).

HUOM: Lisäksi eläinklinikkahoitajan kehotuksesta Duoxo Pyo shampoo pesuhoito parin viikon kuurina. Muutaman kuukauden tehonnut. Loppu vuodesta ihottuma ja kutina palannut, shampoo hoidoista (satunnaisesti, korkeintaan kerran vko) huolimatta. Korvahuuhdetta käytetty säännöllisesti. Korvaerite palannut korviin, kun pitkään pysyivät todella puhtaina.

17.1.2017 Korva/teippinäytteen otto, 30,67€
Teippinäyte karvoista kutinan selvittämiseksi. Ei löytynyt huomattavaa määrää bakteeria/hiivaa joka selittäisi kutinan. Hoidoksi 3 x viikossa Duoxo Pyo shampoo hoito. Kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen uudelleen yhteydenotto, mikäli ei auta.

15.2.2017 Korva/teippinäytteen otto, 113,18€
Shampoo hoito ei tehonnut, joten laajemmat tutkimukset; teippinäyte, karvanäyte, korvanäyte. Bakteeria/hiivaa/sieniä ei paikan päällä löytynyt. Karvanäyte lähtee laboratoriaan, jossa lähinnä sieniviljely. Tuloksista (3 viikon kuluttua) puhelin kontakti.

Kasperin kulut yhteensä: 504,11€


Jesper:

27.9.2016 Penikkatautirokotus 81,26€

17.1.2017 Suprelorin implantti 4,7mg 115,26€

15.2.2017 Paise kurkussa 75,11€
Jesper aloitti syksyllä yskimisen, jonka ajateltiin liittyvän karvan lähtöön (karvoja kurkussa). Kestänyt toista kuukautta lievänä ja satunnaisena. Yskiminen alkanut uudestaan alku vuodesta. Kestänyt lisääntyvissä määrin pari viikkoa (yskä kohtauksia useita kertoja päivässä). Kurkku tarkistettu kasvattajan kehotuksesta. Siellä valkea, pullea patti. Käytetty ell, kun patti suurentunut muutamassa päivässä huomattavasti. Ell määrännyt paiseeseen antibioottikuurin. Jos ei antibiootilla häviä, leikattava. Kuurin jälkeen kontrollikäynti ja röntgenkuvat keuhkojen tilan varmistamiseksi (onko keuhkoissa muutoksia).

2.3.2017 Paise/Keuhkokuva kontrolli 105 €
Antibioottikuuri auttanut paiseeseen, joka hävinnyt täysin. Yskä myös poistunut. Jesper sairastanut edellisen viikonlopun ajan flunssaa. Keuhkokuvat otettu, ne puhtaat. Paise saattaa uusia, jolloin vaatii leikkaamista, joten peruskunnon seuranta.

Jesperin kulut yhteensä: 376,63€

Joonatan:

6.7.2016 Penikkatautirokotus (joukkorokotus) 40€

21.11.2016 Suprelorin implantti 4,7mg 115,55€

1.3.2017 Päivystyskäynti suolitukosepäilyn vuoksi 160,35€
Joonatan sairastanut flunssaa viikonlopun ajan. Keskiviikko iltapäivällä alkoi maha turpoamaan. Alku illasta söi hieman ja joi vettä, loppu illasta todella väsynyt, poissa oleva. Ei syö, ei juo. Päivystyksessä röntgenkuva + yleistutkimus. Päivystykseen saapuessa olemus muuttunut ja käynnin aikana piristynyt huomattavasti. Pissannut ja kakannut odotushuoneessa. Mahan turvotus laskenut. Normaali olemus. Röntgenissä näkyi vain kaasua vatsalaukussa ja suolistossa. Yleistutkimuksissa ei huomautettavaa. Pahoinvointilääkepistos suoliston toiminnan tukemiseksi. Kotihoidoksi seurantaa nesteytyksen ja ravinnon osalta. Seuraavana aamuna oli jo normaali, hyvin voiva fretti. Edelleen flunssainen, mutta vatsan voinnin puolesta hyvä. Eli kuta kuinkin 160€:n pieru!

Joonatanin kulut yhteensä: 315,90€

Yhteensä: 1196,64€

Tästä puuttuu siis ne loishäädöt (Stronghold x 5, koska Kasperi ja Joonatan kahdesti, Jesper kerran), sekä muut tuotteet esim. poikien haavanhoitoon käytetyt voiteet, jauheet, puhdistusaineet. Esim. Basibact puuteri, Basicbact voide, ManukaLind voide, Betadine, Septidin. DuoxoPyo shampoota on mennyt kohta kolme pulloa. Viimeisimmäksi on ostettu esim. Korvahuuhde OtoClean, joka on muuten ihan huippu erillisine ampulleineen! Ihan "muutama" tuubi on mennyt nutriplussaa (en kehtaa ees miettiä montako), sekä namitahnoja aivan hitokseen (Gimpetin sokerittomat vitamiinitahnat zooplussalta) hoitotoimenpiteiden yhteydessä.

Olen toisaalta huojentunut, ettei summa ole niin iso. Tai onhan se iso, mutta olisi voinut olla enemmänkin. Pakollisia kuluja, jotka olisi joka tapauksessa menny on implantit ja rokotteet, jotka ovat yhteensä 582,36€.

Mutta tässä nyt siis nämä kulut. Vaikka muita kuluja ei ole tullut pidettyä ylhäällä, niin nämä kyllä löytyy. Näitä aion myös jatkossakin arkistoida. Jonkin sortin arviota voisi ruoka kuluistakin kattoa jossain vaiheessa tätä vuotta! Etenkin kun tehtiin nyt alku vuodesta iso VauhtiRaksun tilaus, kun suurin osa tuotteista oli loppu ja muutkin tuotteet mitä ostetaan mm. Rahulan rehusta on vähissä, joten niistäkin saa nyt sit napattua vielä määrät ylös!

Nyt ei auta kuin toivoa, että Joonatan parantuu lopullisesti flunssastaan. Ja että Kasperin iho-ongelmiin löytyisi vihdoin syy. Seuraavaksi aletaan sitten ilmeisesti harkitsemaan allergiaa. Vaikka yhtälailla samoja raakaruokia poika on syönyt pennusta asti. Samat kuivikkeet, samat pesuaineet on meillä käytössä kuin aiemmin. Mutta jotakin tilanteelle pitää tehdä joka tapauksessa. Katsotaan kuinka asia etenee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti