keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Eläinlääkäri kulut osa 2

Edellisen kerran olen päivitellyt eläinlääkäri kuluja 2. maaliskuuta. Sen jälkeen on ehtinyt tapahtua, joten on taas hyvä kasailla yhteen, miten kuluja on loppu keväästä kertynyt. Edellinen postaus löytyy tästä.

Joonatan:

25.4.2017 Halvaantumisoireiden tutkiminen 140,32€
Joonatan vietiin heti halvausoireita ilmenneenä päivänä eläinlääkäriin, jossa tehtiin perustutkimus ja otettiin röntgen kuvat ja määrättiin kipulääkekuuri.

26.4.2017 Laserhoito 3 sarja 55€
Otettiin Joonatanille laserhoitosarja

2.5.2017 Laserhoito 3 sarja 55€
Otettiin Joonatanille toinen kolmen satsi laserhoitoa, koska todettiin sen toimivan hyvin

Osmo:

8.5.2017 Halvausoireiden ja kivun tutkiminen 71,10€
Osmon eläinlääkäri käynnillä ell tutki Osmon ja otti röntgen kuvat. Kipulääkekuuri.

10.5.2017 Päivystyskäynti 379,81€
Osmon oireiden pahennuttua, lähdettiin päivystykseen, jossa otettii sekä röntgen, että ultra, lääkittiin, nesteytettiin ja lopulta tehtiin eutanasia.

10.5.2017 Matkakulut Helsinkiin 27,70€
Lähetettiin Osmo samana aamuna Helsinkiin tuttavaksi


 

Kasperi, Jesper, Joonatan

10.5.2017 Verikokeet 251,71€
Päätettiin ottaa kaikilta verikokeet varmuuden vuoksi. Tulokset tulivat 12.5. Kaikilla oli hieman suurentuneita punasoluja, johon vaikuttaa "miten paljon hemoglobiinia on litrassa punasoluja (isoja punasoluja mahtuu tietysti litraan vähemmän)."

Joonatanin tulokset: Paitsi, että punasolut ovat suuria, Joonatanilla hematokriitti ja hemoglobiini ovat hieman koholla. Jos kaveri on kovin liikunnallinen, tämä voi johtua jo pelkästään siitä - urheilukoirilla tyypillisesti nähdään näin maltillisesti koholla olevia arvoja. Muutokset voisivat johtua myös lievästä kuivumisesta, mutta proteiinien määrä veressä (TP) on kuitenkin normaali, eli siitä tuskin on kysymys. Periaatteessa jo normaalia työläämpi liikkuminen takapään vaikeuksien vuoksi (+ vesijumpat sun muut) voisi ehkä vaikuttaa tähän.

Joonatanilla kuitenkin myös verihiutaleiden määrä on alle viitealueen. Näitä nähdään joskus eläimillä ilman, että mitään syytä koskaan löytyy, ja arvo korjaantuu itsekseen ilman toimenpiteitä. Taustalla voi kuitenkin olla myös monia muita sairauksia virusinfektioista esimerkiksi pernan kasvaimiin, jonka vuoksi suosittelisin kontrolloimaan Joonatanin veriarvot uudella näytteellä parin kuukauden kuluttua. Ottakaa kuitenkin yhteyttä jo aikaisemmin, mikäli sen oireilu palaa tai vointi muuten huononee.

Verikokeet maksoivat maltaita, koska haluttiin, että ne käytetään labrassa, eikä vain katottaisi klinikan omilla vehkeillä, jotta ne olisi käytettävissä myös jatkossakin. Koska klinikan tulokset olivat olleet saman suuntaiset kuin Saksasta saadut, otamme todennäköisesti kontrollin klinikalla.

YHTEENSÄ: 980,64€
Edellisen postauksen loppusumma oli 1196,64€, joten kaikki nämä yhteensä ovat: 2177,28€
Osallistumme tänä vuonna Jyväskylän joukkorokotukseen, jonka maksut ovat 40€/fretti, joten tuohon tulee lisäksi 120€. Myöskään Eviralta ei ole tullut Osmosta laskua, joten se lisättänee sitten kun se saadaan. Valitettavasti myöskään tuloksia ei ole tullut.

Näin ollen, kun frettiä otettaessa sanotaan, että varautukaa eläinlääkäri kuluihin, en voi todeta kuin että VARAUTUKAA ELÄINLÄÄKÄRI KULUIHIN. Tottakai tuntuu olevan hieman tuurista kiinni, että minkä verran kelläkin sairastellaan ja minkälaisia kuluja sitten kertyy. Yleensähän ei tarvitse kuin implantin + rokotuksen. Eli pari sataa euroa riittänee, riippuen millä hinnalla ne saa. On myös selkeitä eroja klinikoiden välillä: Esimerkiksi Joonatanin ell käynti röntgen kuvilla 140€, kun vastaavanlainen käynti Osmolla 70€. Jatkossa joudummekin pitkälti pohtimaan, missä käytämme mitäkin palveluja hakemassa, koska hintaerot ovat noinkin suuria.

Emme olisi osanneet kuvitella, että jo ensimmäisten vuosien aikana olisi palanut pelkästään kaksi tonnia eläinlääkäreihin. Näin meidän kohdalla on kuitenkin käynyt. Ja me ihan oikeasti ollaan varauduttu siihen, että kulut saattavat yhdeltäkin käynniltä olla useita satasia. Ja olemme myös jatkossakin valmiita panostamaan lemmikkiemme hyvinvointiin. Toivottavasti emme jatkossa tarvitse kuin vuosittaisen rokotuksen.

Ainakaan ei tarvitse kalliita petejä ostella, 
kun pojat askartelee vaatekaapista iha itte kunnon pesän..


Yritän myös tältä vuodelta ihan oikeasti kerätä kaikki ostokset sekä ruoka hankinnat mitä poikiin menee, jotta saisin hahmoteltua niitä muita kuluja. Kyllä, nii muita kuluja, jotka eivät edes tuohon kahteen tuhanteen vielä mahtuneet. (Itse pojathan ovat maksaneet 3 x 350€ = 1050€) Joten ihan pikkusummista ei ole kyse, kun useamman nääpän hankkii. Saatika peruskulut: tähän mennessä tänä vuonna perus raakaruokaan on mennyt n. 300€, puhumattakaan kun siihen lisätään kuivaherkkuja, vitamiinitahnoja, öljyjä = n. 370€ Jos olen edes kaikkea muistanut kirjata ylös. Näitä juoksevia kuluja voi seurata blogin oikeassa laidassa löytyvästä "Kulut 2017" kohdasta. Sieltä löytyy esimerkiksi n. 270€:n edestä perustarvikkeita: shampoota, ruokakuppeja, hiekkalaatikko, leluja, kissanhiekkaa, hihna, kantokopan pyörät, pesuaineita...
Joten jos tästä nyt nopsaan laskee ruoat + tarvikkeet tälle vuodelle: n. 640€ Huhhuijjaa.. Voipi olla aika tiukka niukka loppuvuosi muiden kuin aivan välttämättömien tarvikkeiden osalta!

Tänä vuonna ollaan aika niukalla linjalla myös näyttelyiden suhteen. Ollaan suunniteltu osallistuvamme (jos vaan ehditään mukaan) kahteen näyttelyyn omamme lisäksi. Niistäkin kun usein kertyy näyttelymaksuiksi kaikkea 40-80€:n väliltä.

Joten ei muuta kuin ihanaa pennun odotus aikaa kaikille, joille se oma kullanmuru on saapumassa lähiaikoina. Ja terveitä vuosia kaikille, joilla se oma karvamakkara jo on ♥ Toivotaan, että teillä ei olisi tarvetta yhtä älyttömälle eläinlääkäri rallille kuin meillä on ollut. Eihän meidän tuttavatkaan ole käyttäneet kolmea näätäänsä kuin rokotuksilla ja implanteilla. Joten heidän ell kulunsa ovat vain pieni osa mitä meillä on mennyt. Vaan koskaanpa ei voi tietää!

Onneks jätkät auttaa arki askareissa!

"Kyllä me äiti yks kasvimaan multa möyhennetään!"

En kyllä ikinä vaihtais näitä kalliita turkkimatoja mihinkään ♥


Jesperkin vihdoin tuli syliin itse ja jäi siihen
Tuli ensin Joonatanin viereen ku helliteltiin Joonatanin kanssa,
mutta Joonatanin lähdettyäkin käpertyikin vain paremmin sykkyrälle ♥
Kyllä meinas sydän pakahtua!
Kyllä tästä itse pikkuperkeleestäki vielä murunen saadaan!
Päivä päivältä vaihtuu hampaat suukkoihin, eikä ranteita korista enää haavat

Ja miten toinen voi näyttää niiiin tyytyväiseltä ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti