tiistai 1. syyskuuta 2015

Ekat päivät

Näätalapsemme ekat päivät ovat sujuneet mukavasti. Tutkittavaa on ollut paljon. Asunnossamme on iso olohuone, sekä eteinen, jossa Kasperi pääsee vapaasti kulkemaan kun olemme kotona. Muutamia lempipaikkoja ja tekemisiä on jo muodostunut. Myös "pesäpaikkoja" on muutama. Sinne Kasperi jemmaa lelunsa. Keittiössä pikainen vierailu johti ehdottomaan kieltoon, kun yritti heti tiskikoneen alle. Näätä portti on pitänyt hyvin. Myös makkarissa on vieraillut ja toisinaan auki jäänyt vaatekaapin ovi on ollut suuri löytö. Homma on valitettavan nopeasti tyssännyt "eih" voihkaisuun ja pois nostamiseen. Myös pakastimen alle/sisään yritykset tyssäsivät, kun joku tylsä ja mauton tyyppi teippasi niihin pahvia. Kurjaa sellainen näädän rajoittaminen!

Tutkiskellaan, 
että miten nää suljetut ovet sais auki..

Poika on todella kova syömää ja harjoittelemmekin sopivaa ruokamäärää päivää kohden. Kasvattajalla Kasperi on tottunut raakaruoan lisäksi kuivamuonaan, jota syökin reippaasti. Olemme kuitenkin ajatelleet pitää enemmän raakaruoalla, kuin kuivamuonalla. Eka päivä meni vähän raksuilla, kun emme olleet ottaneet lihaa sulamaan. Toisena päivänä upposi jo 2 kanankaulaa ja tämä päivä aloitettiin kalkkunan jauhelihalla. Illalla on tarkoitus antaa päivän toinen raakaruoka, jos edellinen on uponnut siihen mennessä.

Lasitetulla parvekkeella 
on mukava käydä välillä nuuskimassa

Yöt ovat olleet rauhallisia. Toisena yönä ennen nukkumaan menoa Kasperi sai kipattua vesikuppinsa nurin, joten päästiin siivoushommiin. Kolmantena yönä yksi kakka ei ollut ehtinyt laatikkoon asti, vaa eksynyt ylätasolle. Muutoin Kasperi on päästellyt vain 3 ohi laatikon. Kahdesti samaan nurkkaan ja toisen kerran työpöydän taakse. Heitimme samantien niihin viltit, eikä sitä ole enää sattunut. Tosi hyvin Kasperi lähtee wclootaan, vaikka onkin kauempana. Eli kolmen päivän aikana 3 hutikakkaa: oon todella ylpee. Tosi hyvin on Kirkke kasvattanut.

Laatikossa käynti hoituu!

Puremisenkin kanssa ollaan päästy jo seuraavalle tasolla. Kaikkea ei heti ja ensisijaisesti maistella hampailla. Leikkiessäänkin osaa pysähtyä, eikä tarraa käteen. Joskus toki ohimennen hampaat osuu, mutta ei onneks puremistarkoituksessa. Varpaiden maistelu on kyllä edelleenkin Kasperin mielestä mukavaa. Otteet on kuitenkin kokeilevia ja perään satelevat EI ja ä-ää! tehoavat kohtuullisen hyvin. Sen verran on pistetty merkille, että iltaisin purema tarkkuus on suurempi kuin aamulla/päivällä. Myös heti ruoan jälkeen maistellaan vähemmän.

Uteliaisuus ruukkua kohti on ääretön
Ei vaan yltä ku haistelee!

Muita näätäarjen juttujat oli toissapäivänä korvien putsaus, joka oli aika show, kun Kasperi ei meinannut pysyä mitenkään päin aloillaan. Edes hetkeä. Ja tokihan aineen laitto korvaan aiheuttaa välittömän pään ravistukset, niin että olin itsekin ihan tökötissä. Ehkäpä ensi kerralla sujuu jo paremmin. Korvat kuitenkin puhdistu ihan hyvin, kun sain niitä hieman hierottua ja pyyhittyä lapulla.
Sitten eilen kävimme pesulla. Kasperi hais jo tosi vahvasti pissiltä ja ruoalta. (Kippas touhotuksissaa suoraa ruokakuppiin, jossa kanansisäelimiä...hyvin tarttuin väri kylkeen.) Ruoan jälkeen pitää naama käydä hiekkalaatikossa mylläämässä. Tosi kivaa näin omistajan kannalta, jos ei oo hoksannu et siellä onki hieman kakkaa ja pissiä. Myös leluja kuskaa toisinaan wclootaan. Näyttää varsin nyrpistyneeltä kun käyn ne sieltä pika pikaa nappaamassa pois. Ilkeä emäntä..Vettä Kasperi ei pelkää yhtään. Tulee mielellään tallustelemaan kylppäriin jos siellä on lattia märkä. Laitettii sitte laatikkoon vettä ja läträs siellä aikansa. Lopulta piti kuitenkin kastella vähä reilummin, jolloin hommasta loppui hauskuus. Hieman vastaan räpiköivä näätä saatiin kuitenkin kutakuinkin huuhdeltua ja pääsi kuivattelemaan.
Menin sitten itse suihkuun ja pian oli Kasperi oven takana. Päästettii sit mielenkiinnosta takas sisään, nii eikö pitäny päästä suihkuun. Siellä se sitten kahdesti vieraili, enemmän ja vähemmän suoraan suihkun alla hyppien. Välillä piti maistaa varpaita, kun juos suoraan suihkun alle. Minun vikaha se on et suoraan niskaa tulee vettä.. Kastui sitten kahdesti läpimäräks, joten todettii et ompaha käyny pesulla! Sen jälkeen lähtikin kunnon ravit käyntii ja uskalsi jopa sukeltaa kankaiseen putkeet, jota ei ollut aiemmin tehnyt. Riemua riitti tovin, kunnes väsy yllätti ja painui tuttuun pesään nukkumaan.


Appivanhemmat, sisko ja kaveri on käyny Kasperiin tutustumassa. Sisko on tänään tulossa kunnon kameran kanssa käymään, et josko tosta rasavillistä ees jonkusen kuvan sais. On liian vikkelä meidän digikameralle ja puhelimille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti